Consolidatiecursus

NVIC consolidatiecursus echografie
De consolidatiecursus bestaat uit een plenaire herhalingssessie van tweedagen delen bij het ontvangende centrum (Radboudumc of Amsterdam UMC locatie VUmc). Het programma van die dag bestaat uit herhaling van de Intensive Care Ultrasound (ICARUS) protocollen hart en long, beoordelingen hart/ long afgewisseld met hands-on oefenen op proefpersonen. De ratio cursist-instructeur is 3-1.

Het programma van die dag bestaat uit herhaling van de Intensive Care Ultrasound (ICARUS) protocollen hart en long, beoordelingen hart/ long echografie met nadruk op integratie met klinische gegevens en casuïstiek.

Vervolgens voert de cursist in de eigen kliniek bij 40 patiënten het ICARUS protocol uit. De cursist stuurt alle gestructureerde verlagen van deze echo’s naar de instructeurs. De instructeur voorziet de cursist van feedback op de eerste 5 echo’s, ca. 10 op verzoek van de cursist en op verzoek van de instructeur ca. 5.

Na de eerste 5 echo’s loopt de cursist een dagdeel mee in de kliniek van de instructeur en worden samen echo’s gemaakt.

De cursus wordt afgesloten met een examen.

Inschrijven
U kunt zich voor deze cursus online inschrijven via deze website.

De inschrijfkosten bedragen:
€ 1.050,-

Doelgroep
Alle artsen, ongeachte het specialisme, op voorwaarde dat u werkzaam bent op een klinische afdeling waar kritiek zieke patiënten worden behandeld, zoals de intensive care, de operatiekamer of de spoedeisende hulp. Voorwaarde is dat de NVIC basiscursusechografie is gevolgd. Indien een andere cursus is gevolgd kan u dispensatie aanvragen bij de NVIC commissie echografie.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij NIV, NVA, NVvH, NVALT, NVvN, NVN, NVVC & NVIC                                                                                                      

Locatie
De consolidatiecursus wordt deels gevolgd in of het Radboudumc of Amsterdam UMC locatie VUmc en deels op eigen locatie.

Cursussecretariaat
OSG
T. 030 – 63 46 580
E. cursus@nvic.nl