Advanced cursus echografie

De NVIC advanced echocardiografie cursus is gemaakt voor artsen, PA/VS die werkzaam zijn op de IC, fellows en intensivisten. Om het meeste uit deze cursus te halen moet je ervaring hebben met echo's maken of de NVIC basiscursus hebben gevolgd.

In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: LV functie systolisch, diastolisch, cardiac output, fluid responsiveness, ernstige klepafwijkingen, RV functie, acuut cor pulmonale, pulmonale hypertensie en tamponade. Met wat extra metingen kan advanced echocardiografie je inzicht geven in shock etiologie, en bijvoorbeeld of respiratoire insufficiëntie een cardiale origine kan hebben. Tevens behandelen we hart-longinteractie aan de beademing en kan je weaning failure van cardiale origine diagnosticeren. In het dagelijks werk op de IC kunnen deze inzichten je helpen om patiënten beter te behandelen.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd en goedgekeurd door ABIC (12 punten).

Kosten

In 2024 gelden de volgende kosten:
Voor NVIC-leden: € 1.102,50
Voor niet-leden: € 1.260,00

Deze kosten zijn inclusief cursusmateriaal en examen.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor een cursus van de NVIC, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Klik hier om deze voorwaarden in te zien.

Klachtenprocedure

Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over de (uitvoering van) onderwijsactiviteiten van de NVIC zoals FCCS cursus, luchtwegcursus, echografiecursus, Intensivistendagen of thematische congressen danwel anderszins klachten hebben dan bestaat daarvoor een klachtenregeling. Klik hier om deze klachtenregeling in te zien.